Skab det helt rigtige hjem for din hundehvalp

ANNONCE

Har du lige investeret i et nyt medlem til familien i form af en hundehvalp, er der sikkert en masse spørgsmål, der løbende dukker op i hovedet på dig.

Hvor mange gåture har den behov for? Hvor meget mad må den få? Har jeg købt den rette kurv? Spørgsmål, der kun kan besvares ved løbende at prøve sig frem. Hvad fungerer, og hvad skal der ændres på? Der er dog nogle ting, som du kan forberede, allerede inden du anskaffer dig en hund.

Herunder kan du få en guide til, hvordan du sikrer dig, at dit hjem ikke bliver splittet til atomer med en lille ny i flokken.

Ryd op

Skulle du bo i et hus, hvor ledninger ligger frit tilgængeligt for hvalpen, kan det være en god idé at få ryddet dem væk, så du minimerer risikoen for, at den lille ny skulle få sat tænderne i en ledning. Derudover kan det være en god idé at få ryddet nipsgenstande, tøj eller lignende væk, hvis man gerne vil være sikker på, at det skal overleve hvalpens første uger i huset.

Vælg det rette gulv

En hund inden for husets fire vægge betyder også kløer, der fræser frem og tilbage hen over husets gulve. Nogle huse kan være udstyret med forholdsvise bløde gulve, hvor hvalpens kløer hurtigt kan ses. Selvom det kan virke en smule uoverskueligt, kan man for en periode overveje at skifte til et billigere, men slidstærkt gulv, så man ikke får de dyre, bløde trægulve ødelagt.

Vær konsekvent

En hvalp ude i den store verden er endnu ikke klar over, hvad der er rigtigt og forkert. Derfor kan du som ejer med fordel være konsekvent over for hunden i dens første leveår.

Hvis du løbende sørger for at rose hunden, når den gør noget rigtigt, og sige ”nej”, når den gør noget forkert, lærer den hurtigt, hvad den må og ikke må. Det er altså vigtigt både at rose og skælde hunden ud. Hvis man udelukkende skælder hunden ud, vil den fortsætte med at gøre de ting, hvor den får ejerens opmærksomhed.